Elnökség

Vezető tisztségviselőink között számos remek szakember található, akik korábban már bizonyították szakmai rátermettségüket és eredményeik igazolták, hogy helyük van a Magyar Bártender Szövetség elnökségében. Akik segítségével a magyar bárkultúra folyamatos fejlődésen megy keresztül, és akik aktívan hozzájárulnak a magyar bárélet összefogásához.
Gózon Péter Magyar Bártender szövetség elnöke

Gózon Péter

Magyar Bártender szövetség elnöke
Gózon Péter vagyok, lassan 10 éve a vendéglátásban. A karrierem kezdete a Costes Downtown fine dining étteremhez köthető, ahol nyitást követően, az első évben megszereztük a Michelin csillagot. Ezután a Ritz Carlton bartedereként dolgoztam, ahol már aktívan részt vettem versenyeken is. Egy ilyen verseny során kerültem kapcsolatban a Bacardíval. További munkahelyeim a Warmup Budapest és a High Note Skybar volt. Az utóbbiban barmanagerként dolgoztam 2 évig. A Bacardi márkanagyköveti pozicióját már 5 éve töltem be, ebből 3 éve teljes állásként. Legjobb verseny eredmények:

Monin magyar bajnok (2016)
Monin World Cup 4. helyezett (2017)
Bacardí Legacy (2017) magyar bajnok,
Év bártendere díj, 2018,2020

Csötönyi Norbert

Magyar Bártender szövetség alelnöke - kommunikáció
„A nem könnyű ám annál élménydúsabb gyermekkori évek végén anyám Katonai iskolába íratott be de a miután minden porcikám tiltakozott a katonai kollégiumtól ezért oda nem vonultam be. Cserébe a vendéglátást választottam. Persze később kiderült hogy a vendéglátás sem egy könnyű műfaj.
95-ben Pécsett végeztem el a vendéglátó iskolát és azóta is a vendéglátás körül forog az életem.
2002 és 2003-ban az óceánok szolgálatába álltam. A Karib térségben szeltem a habokat. Nagyon lent kezdtem, de gyorsan meneteltem előre a ranglétrán. Itt ismerkedtem meg a bártender szakmával és az amerikai koktél világgal. Akkoriban nálunk még gyerekcipőben járt a koktélkészítés és az amerikai stílus magával ragadott. Élveztem minden percét. Nagystílű munka volt tele élménnyel. Sokat köszönhetek a hajózásnak.
A hajózást hátrahagyva itthon próbáltam szerencsét.
2005-ben indultam először versenyen és 2011-ben utoljára. Ez idő alatt ötven versenyen vettem részt és harmincszor állhattam a dobogón. Voltak hazai és nemzetközi sikerek is. Szinte minden versenyen elindultam amin lehetett.
A versenyzéssel egyidőben alapítottam meg a Hajópincér iskolát és pár évvel később a Bestmixer iskolát. Ma már országos hálózatként működnek és ma már az ország legnagyobb iskolahálózata.
Ad feladatot bőven az igazgatása. Az évek alatt további márkákat is felneveltünk és ezekkel kiegészülve hat brand építése és népszerűsítése a feladatom. Ehhez egy komplett marketing stábot tartunk fent.
Az utóbbi években is részt veszek a versenyeken. Leginkább mentorként támogatom a kollégáimat akikkel az elmúlt években négy Magyar bajnoki címet, két nemzetközi bajnoki címet és egy IBA Világbajnoki bronz érmet sikerült begyűjtenünk.
De a„speeker’ pozícióban is sokszor előfordulok a versenyeken.
Szívügyemnek tekintem a vendéglátást. Támogatom a fiatal vendéglátós generációk szakmai fejlődését. Társadalmi munkában előadásokat, bemutatókat és szakmai továbbképzéseket tartok középiskolásoknak és hátrányos helyzetű fiataloknak. Próbálom a vendéglátás szépségét és lehetőségeit megismertetni velük.
Ezért a munkásságomért 2022.-ben Széchenyi Stádium díjjal tüntettek ki. Nagyon megtisztelő volt.
Szenvedélyem a munkám ami nem lenne sikeres stabil családi háttér nélkül.12 éve élek boldog házasságban és neveljük szeretetben a kisfiúnkat…….és egy falkányi kutyust
Szeretem az innovációt. Akár a technológiáról van szó vagy a vendéglátásról. Minden újdonságra lecsapok és előszeretettel használjuk a munkában vagy a magánéletben.
A Magyar Bártender Szövetség alelnöki tisztségét egyenlőre 1 évre vállaltam .Szeretném ha a jövőben minden szakmában dolgozó kollégát elérhetnénk és a szövetség tagjai közt tudhatnánk.
Ezen fogok dolgozni
Csötönyi Norbert Magyar Bártender szövetség alelnöke - kommunikáció

Rácz Zoltán

Magyar Bártender szövetség alelnöke - rendezvény és versenyszervezés
A Magyar Bártender Szövetség szervezésében megrendezésre kerülő versenyekért és rendezvényekért felelős alelnök Rácz Zoltán.

Minden rendezvény és verseny megszervezése,lebonyolítása és organizálása az ő feladatkörébe tartozik. A versenyszervezői csapat a legnépesebb a szövetségben a munka összetettsége miatt, ezért erre a pozícióra két alelnököt delegáltunk.

Zoli Bemutatkozóját itt olvashatod👇

Több mint 10 éve foglalkozom vendéglátással, bártenderként. A rengeteg rendezvény és hely mellett a Symbol Bombay és a BOB jelentette a legkedvesebb emléket számomra, később már managereként az Akváriumba vezetett az út, majd a Yellow Budapestbe ahol jelenleg is tevékenykedem. Ezen kívül találkozhattok velem Magyarország legnagyobb fesztiváljain is, hasonló szerepben. Több magyar bajnoki kategória verseny és brand verseny dobogós helyezése gazdagítja versenyzői múltamat. A bartender szakma mellett a barista, sommelier és sörfőző tanulmányokat is elsajátítottam.

A Pernod Ricard brand ambassador pozícióját 2017 óta töltöm be, többek között olyan márkákkal dolgozva mint az Absolut, Beefeater, Monkey 47, Havana, Bumbu , Altos.
Rácz Zoltán Magyar Bártender szövetség alelnöke - rendezvény és versenyszervezés
Kamarás Ádám Magyar Bártender szövetség titkára

Kamarás Ádám

Alelnök - Kommunikáció
2008-ban, egy szerencsés véletlen folytán csöppentem a vendéglátásba amikor is egy félresikerült egyetemi felvételi után bánatomban száműztem magam a Karib tengerre egy óceánjáró hajóra. Bár egész életemben szerettem finom ételekkel és italokkal kedveskedni ismerőseimnek, mégis itt ismerkedtem meg először a vendéglátással és a koktélok világával, amibe azonnal, annak rendje és módja szerint bele is szerettem. Visszatérésem után a BGE Turizmus-Vendéglátás szakán kezdtem meg tanulmányaimat, és a 2010-es években próbáltam Magyarországon és külföldön is, a vendéglátás minél több szegmensében és pozíciójában kipróbálni magam, hogy átfogó képet kapjak a szakmáról és annak működéséről. 2018-ban étteremvezetőként részt vettem az Aria Hotel-ben található Liszt Étterem nyitásában és az itt töltött idő alatt a hotel tetején található High Note SkyBar fergeteges személyzetének és koktéljainak köszönhetően ismét elmerültem a minőségi kevert italok világában.

020 óta a Gruppo Campari hazai márkanagyköveteként, majd 2022 januárja óta az MBSZ elnökségi tagjaként dolgozok. Epikureusként, a kellemeset a hasznossal vegyítve, folyamatosan igyekszek képezni magam, új ízeket, technikákat, helyeket és embereket megismerni
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram