Magyar Bajnokság

A Magyar Bajnokság eseményeit az International Bartenders Association szabályainak megfelelően bonyolítjuk. A szakma legjobbjainak ugyanazokat a feltételeket kell teljesíteniük, mint a világbajnokságon. A Bajnokság kétfordulós.
A Magyar Bajnokság eseményeit az International Bartenders Association szabályainak megfelelően bonyolítjuk.
A Magyar Bajnokság elődöntője
A Magyar Bajnokság döntője
Az elődöntőbe összesen 6 kategóriában nevezhetnek a versenyzők. A bajnokság során kategóriánként kerülnek kisorsolásra az Ezüst szintű támogatók által felajánlott italok, melyekből kötelezően kell használniuk a résztvevőknek. A versenyszabályzat kategóriánként határozza meg, hogy mi a feladata a versenyzőknek. Minden csoportból az első 3 helyezett jut a döntőbe.
A Magyar Bajnokság döntőjét évről évre a hazai Bar Show rendezvénnyel egyidőben szervezi meg a szövetség.

A döntőben a versenyzőknek már nem saját koktéllal kell bizonyítaniuk, hanem elsőként elméleti teszten mérik fel tudásukat, amit vak, valamint illat- és íz teszten követ, majd meghatározott koktélokat kell minél gyorsabban és szakszerűbben elkészíteniük.

A döntősök közül az 5 legjobb jut be a végső fináléba és a versenyzőknek a helyszínen, az Arany szintű támogató által összeválogatott Mystery boxban taláható italokból kell dolgozniuk. Körülbelül másfél órát kapnak a felkészülésre.

Mindeközben a flair bártenderek - akik csak a döntőben versenyeznek - külön kategóriában mérettetik meg magukat a színpadon, és közülük 3 dobogós helyezettet hirdetünk.

A Magyar Bajnokság döntőjében két győztes születik. Az egyik flair kategóriában képviseli Magyarországot, a másik versenyző pedig a klasszikus kategóriában indul az aktuális világbajnokságon.

A világversenyt minden évben más országban, sok esetben más kontinensen rendezik.

A Magyar Bajnokság a legrangosabb eseménysorozat. Ezért is törekszünk rá, hogy folyamatosan növeljük a Magyar Bártender Szövetség létszámát, hogy minél többen élhessenek az indulás lehetőségével, és minél nagyobb híre menjen a világban, hogy mennyire tehetségesek és sikeresek a magyar bártenderek.

Korábbi bajnokság képei

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram